blog technisch personeel tekort
0

Grote tekorten aan technisch personeel in Nederland

Sinds een aantal jaren heerst er een groot tekort aan technisch vakbekwaam personeel in Nederland. Dat is het gevolg van een nasleep van de financiële crisis, maar ook vanwege een afnemende interesse voor technische beroepen en een toenemende vergrijzing. Dit technisch personeel tekort heeft nu al grote gevolgen voor het Nederlands bedrijfsleven: bedrijven moeten soms zelfs opdrachten laten liggen. En ook op de lange termijn is het funest voor de Nederlandse economie als de technische sector niet goed loopt.

PS24 is gespecialiseerd in het zoeken van vakbekwame uitzendkrachten in het buitenland. Daarmee bieden wij een oplossing voor bedrijven die in Nederland niet genoeg werknemers kunnen vinden. Door over de grens te kijken, kunnen we ook bedrijven in de technische sector bedienen van personeel, zowel voor de korte als de lange termijn. Wilt u meer weten? Lees dan verder.

De handen ineen

De politiek en het onderwijs doen er alles aan om het technisch personeel tekort op te lossen. Door opleidingen aantrekkelijker te maken en beter te laten aansluiten op de vraag van bedrijven, kunnen meer jongeren met een technische- of ICT-opleiding aan de slag. Ook worden er projecten opgezet waarbij vluchtelingen worden opgeleid voor technische beroepen. Daarmee wordt vooruitgedacht: het is een goede manier om ervoor te zorgen dat het technisch personeel tekort over tien of twintig jaar niet nog steeds bestaat. Maar voor bedrijven die met een nijpend tekort zitten, komen die oplossingen te laat: technische bedrijven hebben nú personeel nodig.

Om daarvoor te zorgen, moeten we over de grens kijken. In het buitenland – bijvoorbeeld in Oost-Europa – is geen tekort aan werknemers met technische vakkennis. Sterker nog: daar staat men te popelen om hier aan de slag te mogen. PS24 helpt bedrijven om uitzendkrachten vanuit het buitenland hier aan de slag te laten gaan. Op die manier kunnen we ook op de korte termijn een goede oplossing voor het technisch personeel tekort bieden.

Wat doet PS24 voor jouw bedrijf?

Het vinden van de juiste werknemers voor de technische sector is, zeker op dit moment, een lastig karwei. Het betekent dat u als bedrijf veel uren moet investeren in het plaatsen van advertenties, in het selecteren en opleiden van nieuw personeel en in het monitoren van de kwaliteit van werkzaamheden. PS24 is een gespecialiseerd uitzendbureau, met veel ervaring in het vinden van buitenlandse werknemers voor onder andere de technische sector. Ons uitgebreide internationale netwerk betekent dat we geen moeite hebben om de juiste werknemers te vinden voor uw bedrijf.

Wij vinden het grootste deel van onze uitzendkrachten in Oost-Europa. Daar is geen tekort aan werknemers, en dus kunnen we een strenge selectie maken voordat we onze mensen naar jouw bedrijf uitsturen. Dat betekent dat u van ons mensen kunt verwachten met een goede opleiding, met veel ervaring in de sector, en met enthousiasme voor het werk. We nemen u het proces van werving en selectie uit handen, maar betrekken u op het laatst wel in de besluitvorming: u bepaalt met welke mensen u in zee wil gaan. Dat bespaart u veel tijd en geld, terwijl de kwaliteit en kennis van de uitzendkrachten die u op het bedrijf krijgt absoluut niet onder doet voor Nederlands personeel.

Werken met buitenlands personeel heeft veel voordelen. Een daarvan is hierboven uitgebreid besproken: het vinden van personeel in het buitenland is, dankzij het bestaande tekort aan technisch personeel in Nederland, simpelweg een stuk eenvoudiger. En ook het kostenplaatje is aantrekkelijk. Of u nu personeel zoekt voor de korte termijn, of op langere termijn per detachering: bij PS24 helpen we u graag aan ervaren werkkrachten.

Werken met uitzendkrachten uit het buitenland

Werknemers uit het buitenland laten werken bij uw bedrijf – het klinkt misschien wat omslachtig. Komen er niet allerlei problemen kijken? Het lijkt op het eerste gezicht dan ook niet de makkelijkste oplossing om het personeelstekort in de sector op te lossen. Maar bij PS4 zijn we ervan overtuigd dat het uitzenden van buitenlands personeel de eenvoudigste en meest kostenefficiënte manier is, om een nijpend tekort te laten verdwijnen.

Allereerst zorgen wij ervoor dat we, in overleg met u, alleen de beste mensen uitzenden naar uw bedrijf. Een strenge werving en selectie betekent dat u alleen mensen krijgt die goed Engels spreken en die bekend zijn met het werk in de sector. Daarmee worden veel problemen die werkgevers met uitzendkrachten kunnen hebben, al in de kiem gesmoord.

Bovendien nemen wij u als uitzendbureau veel van het werk dat normaal gesproken zou komen kijken bij het in dienst nemen van een buitenlandse uitzendkracht, uit handen. Zo regelt ons uitzendbureau de huisvesting van uw nieuwe werknemers; verzorgen wij de nodige papieren en certificering; regelen wij de verloning en bijkomende administratie; en begeleiden we het werkproces continu. Op die manier houden we het voor de werkgever doodeenvoudig om een werknemer uit het buitenland aan te nemen. Bij PS24 krijgt u een vast aanspreekpunt, zodat eventuele vragen of hulp met communicatie makkelijk geregeld is.

PS24 biedt een oplossing voor het technisch personeel tekort

Het personeelstekort in de technische sector is verre van ongrijpbaar: het is voor veel werkgevers een constante zorg. PS24 helpt u als bedrijf graag uit de brand, en biedt een zorgeloze, snelle en flexibele oplossing voor het bedrijfsleven. Door de juiste uitzendkrachten uit het buitenland te laten komen, kunnen we op de korte termijn een kostenefficiënte oplossing realiseren. Zo werken we samen aan een overtuigende oplossing voor dit maatschappelijke vraagstuk, dat veel bedrijven in de sector en ook de politiek druk bezighoudt.