building-2762342_960_720
0

Technisch personeel in Zeeland

We kunnen er niet meer omheen. Ervaren technisch personeel in Zeeland wordt steeds schaarser. Dit raakt een groot gedeelte van het bedrijfsleven, van de renovatie aan de Westerscheldetunnel tot aan bedrijven die de toenemende innovatie op het gebied van techniek niet meer kunnen bijbenen door het tekort aan gekwalificeerd technisch personeel in Zeeland.
In een interview met Omroep Zeeland geeft Freek van Kol, bestuurslid van De Vrienden van Elektro & Installatietechniek Zeeland, aan dat het aantal leegstaande technische vacatures enorm groot is. Zij proberen de jeugd aan te spreken om voor een technische opleiding te kiezen maar er is nog veel werk aan de winkel om dit te realiseren.

Een mogelijke oplossing?

Wat bedrijven kunnen doen is het inzetten van technisch personeel uit het buitenland. Hoewel dit niet door iedereen gewaardeerd wordt, zijn er toch echt een hoop voordelen aan het inzetten van buitenlandse arbeidskrachten.

In de praktijk

In de praktijk is gebleken dat buitenlandse arbeidskrachten met aantoonbare ervaring, minstens net zo goed zijn als Nederlandse arbeiders. Uiteraard kan het buitenlandse personeel waar nodig bijgeschoold maar uit onze ervaring is de kennis goed te vergelijken met de Nederlandse.
Daarnaast wordt er indien gewenst ook een verblijf voor de buitenlandse arbeiders geregeld zodat deze zich snel thuis zullen voelen in Nederland en uiteindelijk met meer vreugde hun werk zullen doen.
Bekijk de Mogelijkheden.